The body project.

Diéta, fogyókúra? Na, elég volt!

  -  Egyéb   -  Diéta, fogyókúra? Na, elég volt!

Diéta, fogyókúra? Na, elég volt!

90 napos, 2 hetes, 8 napos, Atkins, Keto, Paleo – csak néhány divatdiéta, amelyet minden nő ismer, és talán mindet ki is próbálta. A kilók persze -nagy szenvedések árán – szépen olvadnak, az eredmény azonban mégsem tart sokáig. Ha 10 lemegy, 15 visszajön. Beszéljünk a tartós fogyásról!

A világmegváltó diéták száma folyamatosan nő, csakúgy, mint a csodákat ígérő kapszulák és a „megeszed, nem hízol semmit típusú ételek” sora. Ha ennyi jó lehetőség kínálkozik, akkor miért van az, hogy világszerte egyre többen szenvednek súlyproblémákkal? Hol a hiba? A felmenőink miért nem voltak kövérek?

A válasz egyszerű: napjainkban szinte pillanatok alatt hozzájutunk az élelmiszerekhez, nem csak hetente egyszer kerül hús az asztalra, és a közlekedési infrastruktúrának köszönhetően már a hosszú sétákra sincs szükségünk. Éppen emiatt sokkal több kalóriát fogyasztunk el, mint amennyire valójában szükségünk lenne. A következmények pedig akár végzetesek is lehetnek: magas vérnyomás, cukorbetegség, stb…

A különböző divatdiétákkal sokszor tovább rontunk a helyzeten – elég csak arra a bizonyos jojó effektusra gondolni, vagyis lemegy néhány kiló, majd a fogyókúra vége után nem sokkal a duplája rakódik ránk vissza.

Tartós eredményt ugyanis csak és kizárólag életmódváltással tudunk elérni. Folyamatosan oda kell figyelnünk a helyes táplálkozásra: együnk minél több rostot, kerüljük a finomított szénhidrátokat (ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem szabad csokoládét enned) és vezessünk étkezési naplót. Írjunk fel mindent: a reggeli tejeskávétól kezdve (cukor nélkül 52 kcal), egészen a vacsoráig.

Vannak különböző online applikációk, amelyek sokat segíthetnek a célod elérésében: ott van például a kaloriabazis.hu vagy a Yazio – mindkét programban pontosan fel tudod jegyezni a bevitt és az elégetett kalóriákat.

Tűzz ki apró célokat, és ne akarj heti 0,5-1 kilónál többet fogyni! Ha nincs időd a rendszeres testmozgásra, akkor válaszd az InfraShape-et, melynek köszönhetően egyetlen 50 perces edzés alatt akár 1600 kalóriát (azaz adott esetben az egész napi kalóriabeviteledet) tudsz elégetni.

Hidd el, a nagy csodákban olykor semmi rejtély nincs. Ha odafigyelsz a tudatos étkezésre, rendszeresen jársz Infrashape edzésre, akkor a kitűzött célodat el tudod érni.

És ne feledd: a Bright Shape-re mindig számíthatsz! Segítünk, hogy egy magabiztos, egészséges nő mosolyogjon Rád vissza a tükörből! 🙂